Rondje Cultuur bij de Buur

Cultuur bij de Buur 2024

 

Na een paar jaar van afwezigheid vindt op zondagmiddag 14 april 2024 voor de vijfde keer Rondje Cultuur bij de Buur plaats.

 

Wat is Rondje Cultuur bij de Buur

In zes woonhuizen in de buurt Omgeving Andriesplein in Nuenen vinden diverse culturele voorstellingen plaats, uitgevoerd door twaalf verschillende groepen. Een kleine greep uit het aanbod: klassieke a capella muziek, folkmuziek, monologen en poëzie, een muzikale vertelling, Nederlandse luisterliedjes, Franse chansons, Caraïbische en Zuid-Amerikaanse klanken en nog veel meer.

Eén uitvoerende groep geeft per locatie tweemaal een voorstelling. Tussendoor is er steeds een korte pauze voor publiek om te voet of met de fiets naar een ander nabijgelegen adres te gaan. Je stippelt zelf een route uit. Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis.

 

Hoe laat

De eerste voorstelling begint om 14.00 uur en de laatste eindigt 16.45. Daarna babbelen we gezellig na in een nader te bepalen locatie in het dorp.

 

Deelnemende optreedgroepen Rondje Cultuur bij de Buur 2024:

 

 

1.

Jasmijn en Micky van Wijnen

Jasmijn en Micky brengen Keltische melodieën en liederen met een uitstapje naar de lage landen op viool, harp en met zang.

2.

Helma Michielsen en Marianne Schellekens

Helma en Marianne presenteren samen gedichten, schilderijen en muziek met als thema de drie grote wereldgodsdiensten, oorlog en geweld.

3.

Frans Lammerts

Frans zingt met eigen gitaarbegeleiding Nederlandstalige luisterliedjes, o.a. met eigen vertalingen. Liederen die raken: verstild, nostalgisch en melancholisch van aard. Inspiratiebronnen: Louis Davids, Jules de Corte, Jaap Fischer, Robert Long, Ramses Shaffy, Stef Bos en Maarten van Roozendaal.

 

4.

Zangkwartet Petits Fours

Madeleine Fontein, Bertine Wijnands, Jos Horváth en Frank Wijnands zingen een gevarieerd repertoire van klassieke liederen. Van Renaissance tot modern klassiek, maar ook popmuziek.  

 

5.

Agnes en Metten Bergmeijer

Broer en zus brengen ‘Liedjes uit het stof’. Muziek van diverse artiesten, waarmee ze zijn opgegroeid hier in Nuenen. Van Simon en Garfunkel tot Gerard van Maasakkers, van Janis Ian tot Herman van Veen. Ze zingen met begeleiding op gitaar.

 

6.

ALESI

ALESI is een “warm” muziekgroepje. Gladys, uit Suriname, speelt snaarinstrumenten, percussie en zingt warmbloedige liedjes uit o.a. haar geboorteland. Titus, multi-muzikant, speelt basgitaar en contrabas. Jeanette speelt djembé en ukelele en zingt met warme stem mee. Kees, zingt ook en fiedelt met fluit. Kortom, het geheel wordt ALESI, da’s rijst met veel Caraïbische en Zuid-Amerikaanse smaken.

7.

Jos Habraken

Jos brengt Nederlandstalige nummers, afgewisseld met eigen werk, waarin zijn mooie Brabant centraal staat. Met gitaar en zang dus. 

8.

De Lindespelers

Acteurs van de Lindespelers brengen een zestal monologen, verhalen en gedichten voor het voetlicht. Wellicht geïntroduceerd door een ’Master of Ceremonie’

9.

Gertje Raassens

Gertje zingt Nederlandse luisterliedjes, Engelse ballads en chansons.

10.

Losse Tongen

Marlies van den Bijgaart (vertelster), Agnes Leijen en Stella Kramers (accordeonisten), vormen samen het muzikaal verteltrio Losse Tongen. Zij hebben van het wereldberoemde verhaal De Kleine Prins een muzikale vertelling gemaakt. Laat je met de kleine prins meevoeren op avontuur naar sterren en asteroïden, maar vooral toch naar jezelf.

11.

Overzee

De vijf man en een vrouw sterke band Overzee maakt muziek over eb en overvloed. Opzwepende instrumentale nummers, met Zuid-Amerikaanse ritmes, worden afgewisseld door warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige en Franse ‘chansons’. De spelers van Overzee hebben hun wortels in pop, jazz, Zuid -Amerika, Spanje, new wave en wereldmuziek en dit is te horen.

Zang: Elke Wichers, gitaar en bandoneon: Pieter Thijssen, contrabas: Teo Kleintjes, saxen: Peter Cornelis, percussie: Miguel Muñoz-Ortiz.

12.

Heren Van het Atelier (HvA)

Drie mannen met trekzakken, mondharmonica, een dwarsfluit, een gitaar en af en toe wat lepels. Dat zijn, de Heren van het Atelier: Martin, Kees en Kees. Ze maken muziek uit de Keltische gebieden, uit België, Nederland, Scandinavië en andere regionen. Ze spelen tunes en zingen ook: één-, twee- of driestemmig.

Speelschema

Meer informatie over het precieze speelschema komt t.z.t. op de website van Cultuur Overdag. Wie zich abonneert op de nieuwsbrief van Cultuur Overdag kan zich ook daar oriënteren. Houd in april ook de lokale kranten in de gaten.

 

Contact

Agnes Leijen: acm.leijen@kpnmail.nl

Martin Bergmeijer: m.bergmeijer@onsnet.nu

 

Noteer 14 april al vast in uw agenda! Het wordt vast en zeker weer een inspirerend en gezellig Rondje Cultuur bij de Buur!