Rondje Cultuur bij de Buur

Cultuur Overdag

 

Rondje Cultuur bij de Buur - zondagmiddag 14 april vanaf 14.00 uur

 

In navolging van 4 eerdere, geslaagde edities staat zondag 14 april in de omgeving van het Andriesplein het 5e Rondje Cultuur bij de Buur op stapel.

Op beloopbare afstand vinden in zes woonhuizen muziek-, toneel-, poëzie- en vertelpresentaties plaats.

Verzorgd door elf groepen, die veelal hun wortels in Nuenen hebben.

 

Deelnemers:

 • ALESI is een “warm” muziekgroepje. Gladys, uit Suriname, speelt snaarinstrumenten, percussie en zingt warmbloedige liedjes uit o.a. haar geboorteland. Titus, multi-muzikant, speelt basgitaar en contrabas. Jeanette zingt en speelt djembé en ukelele. Kees zingt en fiedelt met fluit. Kortom ALESI, da’s rijst met veel Caraïbische en Zuid-Amerikaanse smaken.
 • Broer en zus Metten en Agnes Bergmeijer brengen ‘Liedjes uit het stof’. Muziek van diverse artiesten, waarmee ze zijn opgegroeid hier in Nuenen. Van Simon en Garfunkel tot Gerard van Maasakkers, van Janis Ian tot Herman van Veen. Ze zingen met begeleiding op gitaar.
 • Helma Michielsen en Marianne Schellekens presenteren samen gedichten, schilderijen en muziek met als thema de drie grote wereldgodsdiensten, oorlog en geweld.
 • Jos Habraken brengt Nederlandstalige nummers, afgewisseld met eigen werk, waarin zijn mooie Brabant centraal staat. Met gitaar en zang. 
 • Jasmijn en Micky van Wijnen, dochter en moeder, brengen Keltische melodieën en liederen met een uitstapje naar de lage landen op viool, harp en zingen daarbij.
 • Frans Lammerts zingt met eigen gitaarbegeleiding Nederlandstalige luisterliedjes, o.a. met eigen vertalingen. Liederen die raken: verstild, nostalgisch en melancholisch van aard. Inspiratiebronnen: Louis Davids, Jules de Corte, Jaap Fischer, Robert Long, Ramses Shaffy, Stef Bos en Maarten van Roozendaal.
 • Acteurs van de Lindespelers brengen een aantal monologen, verhalen en gedichten voor het voetlicht. Wellicht geïntroduceerd door een ’Master of Ceremonie’.
 • Heren Van ’t Atelier. Drie mannen met trekzakken, mondharmonica, een dwarsfluit, een gitaar en af en toe wat lepels. Dat zijn, de Heren van het Atelier: Martin, Kees en Kees. Muziek uit de Keltische gebieden, uit België, Nederland en Scandinavië. Ze spelen tunes, zingen ook meerstemmig.
 • Gertje Raassens zingt Nederlandse luisterliedjes, Engelse ‘ballads’ en Franse chansons.
 • De band Overzee maakt muziek over eb en overvloed. Opzwepende instrumentale nummers worden afgewisseld door warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige en Franse chansons. Zang: Elke Wichers, gitaar en bandoneon: Pieter Thijssen, contrabas: Teo Kleintjes, saxen: Peter Cornelis, percussie: Miguel Muñoz-Ortiz.
 • Zangkwartet Petits Fours. Madeleine Fontein, Bertine Wijnands, Jos Horváth en Frank Wijnands zingen een gevarieerd repertoire van klassieke liederen. Van Renaissance tot modern klassiek, maar ook popmuziek
 • Karel Werschkull speelt al heel lang in verschillende bandjes, maar probeert het nu een keer alleen. Hij zingt en speelt ‘Americana’, folk en blues en begeleidt zichzelf op Country & Western- en Slide-gitaar.

 

 

Op de volgende locaties beginnen vanaf 14.00 uur voorstellingen van elk een half uur. Elke groep geeft op een vaste locatie twee voorstellingen. Tussen de presentaties is een kwartier pauze. De bezoeker kan dan naar een andere voorstelling. Stel zo uw eigen ‘Cultuurroute’ samen.

Locaties:

Wilgenstraat 8

Bernardstraat 32 (achterom rechts langs nr 14, via de garages)

Eikenlaan 16

Eikenlaan 20

Eikenlaan 26

Jacob Catsstraat 22

 

Op bovenstaande adressen gaan de deuren om 13.45 uur open voor belangstellenden.

 

Bij iedere deelnemende locatie hangt de vlag van Rondje Cultuur bij de Buur.

De deur staat open vóór en na de voorstelling, zodat het publiek in- en uit kan lopen. Als de voorstelling begint, of vol=vol, gaan de deuren dicht.

 

 Kortom

Wanneer: zondagmiddag 14 april

Waar: rondom het Andriesplein

Start: 14.00 uur op zes adressen

Toegang: gratis

Contact:           Agnes Leijen, acm.leijen@kpnmail.nl

Martin Bergmeijer, m.bergmeijer@onsnet.nu

 

Speelschema  2024:   (klik op het pijltje rechtsboven  om het schema  af te drukken en mee te nemen)

Deelnemende groepen Rondje Cultuur bij de Buur 2024:

 

Jasmijn en Micky van Wijnen

Jasmijn en Micky brengen Keltische melodieën en liederen met een uitstapje naar de lage landen op viool, harp en met zang.

 

Helma Michielsen en Marianne Schellekens

Helma en Marianne presenteren samen gedichten, schilderijen en muziek met als thema de drie grote wereldgodsdiensten, oorlog en geweld.

 

Frans Lammerts

Frans zingt met eigen gitaarbegeleiding Nederlandstalige luisterliedjes, o.a. met eigen vertalingen. Liederen die raken: verstild, nostalgisch en melancholisch van aard. Inspiratiebronnen: Louis Davids, Jules de Corte, Jaap Fischer, Robert Long, Ramses Shaffy, Stef Bos en Maarten van Roozendaal.

 

 

Zangkwartet Petits Fours

Madeleine Fontein, Bertine Wijnands, Jos Horváth en Frank Wijnands zingen een gevarieerd repertoire van klassieke liederen. Van Renaissance tot modern klassiek, maar ook popmuziek.  

 

 

Agnes en Metten Bergmeijer

Broer en zus brengen ‘Liedjes uit het stof’. Muziek van diverse artiesten, waarmee ze zijn opgegroeid hier in Nuenen. Van Simon en Garfunkel tot Gerard van Maasakkers, van Janis Ian tot Herman van Veen. Ze zingen met begeleiding op gitaar.

 

 

ALESI

ALESI is een “warm” muziekgroepje. Gladys, uit Suriname, speelt snaarinstrumenten, percussie en zingt warmbloedige liedjes uit o.a. haar geboorteland. Titus, multi-muzikant, speelt basgitaar en contrabas. Jeanette speelt djembé en ukelele en zingt met warme stem mee. Kees, zingt ook en fiedelt met fluit. Kortom, het geheel wordt ALESI, da’s rijst met veel Caraïbische en Zuid-Amerikaanse smaken.

 

Jos Habraken

Jos brengt Nederlandstalige nummers, afgewisseld met eigen werk, waarin zijn mooie Brabant centraal staat. Met gitaar en zang dus. 

 

De Lindespelers

Acteurs van de Lindespelers brengen een zestal monologen, verhalen en gedichten voor het voetlicht. Wellicht geïntroduceerd door een ’Master of Ceremonie’

 

Gertje Raassens

Gertje zingt Nederlandse luisterliedjes, Engelse ballads en chansons.

 

Karel Werschkull

Karel Werschkull speelt al heel lang in verschillende bandjes, maar probeert het nu een keer alleen. Hij zingt en speelt ‘Americana’, folk en blues en begeleidt zichzelf op Country & Western- en Slide-gitaar.

 

 

Overzee

De vijf man en een vrouw sterke band Overzee maakt muziek over eb en overvloed. Opzwepende instrumentale nummers, met Zuid-Amerikaanse ritmes, worden afgewisseld door warme, gevoelige en dan weer brutale Nederlandstalige en Franse ‘chansons’. De spelers van Overzee hebben hun wortels in pop, jazz, Zuid -Amerika, Spanje, new wave en wereldmuziek en dit is te horen.

Zang: Elke Wichers, gitaar en bandoneon: Pieter Thijssen, contrabas: Teo Kleintjes, saxen: Peter Cornelis, percussie: Miguel Muñoz-Ortiz.

 

Heren Van het Atelier (HvA)

Drie mannen met trekzakken, mondharmonica, een dwarsfluit, een gitaar en af en toe wat lepels. Dat zijn, de Heren van het Atelier: Martin, Kees en Kees. Ze maken muziek uit de Keltische gebieden, uit België, Nederland, Scandinavië en andere regionen. Ze spelen tunes en zingen ook: één-, twee- of driestemmig.

Contact

Agnes Leijen: acm.leijen@kpnmail.nl

Martin Bergmeijer: m.bergmeijer@onsnet.nu

 

Noteer 14 april al vast in uw agenda! Het wordt vast en zeker weer een inspirerend en gezellig Rondje Cultuur bij de Buur!