terugblik kerstconcert Vocaal Ensemble Marcando

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 10:41

Sfeervol kerstconcert Marcando

 

De goed gevulde Regenboog was afgelopen zondag de sfeervolle locatie voor het bijzonder geslaagde kerstconcert van Vocaal Ensemble Marcando. Het was -ook door corona- weer 5 jaar geleden dat het kamerkoor zijn tweejaarlijkse kerstconcert hier weer kon geven onder de vleugels van Cultuur Overdag Nuenen.

 

Het zangminnend publiek werd een gevarieerd en aangenaam programma geboden, afgewisseld met een orgelintermezzo en een originele kerstvertelling. Het was een goede keuze van Marcando om de toelichting tussen en bij de liederen niet uitvoerig in het programmaboekje op te nemen, maar door de spreekstalmeester uit het koor te laten presenteren. Dat zorgde samen met de muziek voor ontspannen variatie.

 

“Als een kerst-CD!”

Dirigent Amin Amel Ebrahimi, ook bekend als leider van het parochiekoor, wist het 22-koppige koor met zijn dynamische directie tot expressieve koorzang te brengen: zacht zingen als het moest en krachtig als de tekst daar aanleiding voor gaf. Vooral het geliefde Stille Nacht werd door veel concertbezoekers met de ogen dicht genoten, zo subtiel werd het gezongen. Marcando heeft een evenwichtige stemmenverdeling die ook zorgt voor een mooie balans en aangename koorklank. De zangers reageren goed op de aanwijzingen van de dirigent en stralen ook enthousiasme uit bij het zingen.

Na afloop van het concert klonken bij het drankje lovende woorden. Een opmerking is misschien tekenend en representatief voor het gevoel van velen na dit concert: “Het klonk alsof ik een heel mooie kerst-CD had opgezet!”

 

zangproject Amin Ebrahimi

Op 20 april 2024 wordt in de H. Clemenskerk o.a. het Requiem van Fauré uitgevoerd. Wie in het projectkoor wil meedoen, kan informatie krijgen en t/m eind december aanmelden via project23brabant@gmail.com