Ierse Sessie: van Kiosk naar Auberge Vincent

Gepubliceerd op 27 augustus 2023 om 12:22

Ierse Sessie: van Kiosk naar Auberge Vincent

Zondagmiddag 27 augustus, 14.30 uur: hagel, stortbuien en onweer. Precies op moment dat een Ierse Sessie, het laatste kioskconcert van Cultuur Overdag deze zomer, zou starten.

Ook het publiek had de buien al zien hangen, dus slechts een enkeling kwam gewapend met paraplu naar de kiosk. Maar niet voor een gat te vangen werd het optreden van de groep muzikanten naar binnen verplaatst. Auberge Vincent stelde daar haar lange stamtafel voor ter beschikking. Zodat ook de daar al aanwezige gasten werden verrast met een prachtig intiem optreden.

Het was een mooi samenspel van een negental muzikanten met een variatie aan instrumenten, afgewisseld met melodieus gezongen Ierse liedjes, heel subtiel instrumentaal ondersteund met nu eens viool en fluit, dan weer gitaar en ritmesectie.

Voor de velen die Ierland sowieso associëren met regelmatige regenbuien en muziek in de warmte en intimiteit van een café, was dit natuurlijk een onverwacht toepasselijke ambiance. Na een uurtje spelen, waaraan de artiesten zelf zeker zoveel plezier beleefden als de overige aanwezigen, werd het optreden afgesloten met een verdiend applaus.

Ondanks dat dit laatste kioskconcert niet in de kiosk zelf plaatsvond, was het een mooie afsluiting van een succesvolle reeks van zondagmiddagconcerten in ons park deze zomer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.