De Tiende van Tom: 10 jaar Allerzielenconcerten o.l.v. Tom Suters

Op 8 november 2024 is het precies 10 jaar geleden dat ik in de Clemenskerk in Nuenen mijn examenconcert dirigeerde voor het bachelor diploma koordirectie wat het startsein was voor wat nu de jaarlijkse Allerzielenconcerten zijn. Dat feit gaan we dit jaar vieren met een bijzonder Allerzielenconcert op 9 en 10 november.

Deelnemers projectkoor gezocht

Om dit jubileumconcert extra luister bij te zetten hopen wij dat zoveel mogelijk van de ruim 280(!) zangers en -zangeressen die in de afgelopen 10 jaar in de Allerzielenconcerten gezongen hebben, dit jaar weer mee zingen. Uiteraard blijven daarnaast ook nieuwe deelnemers van harte welkom.

Programma blikt terug met Gjeilo, Lauridsen en Nystedt

Als thema voor dit 10e Allerzielenconcert is gekozen voor “licht en donker” (Lux Aeterna = eeuwig licht) en blikken we terug met werken van componisten die in de afgelopen 10 jaar een speciaal plekje in mijn hart hebben veroverd:

Het resultaat is een aaneenschakeling van hoogtepunten uit de hedendaagse koorliteratuur waar je als koorzanger heel veel plezier aan zult beleven.

Nadere informatie over het programma inclusief audiofragmenten is te vinden op de website.

Aanmelden en projectinformatie

Heb je interesse om mee te zingen in het projectkoor, ga dan naar onze website www.tomsuters.nl/allerzielenconcerten-2024 of scan de QR code en meld je aan voor 1 mei. De deelnamekosten bedragen €90. Deelnemers tot en met 25 jaar betalen slechts de helft.

Op de website vind je ook alle repetitiedata, -tijden en –locaties.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Tom Suters. Aan het concert wordt verder medewerking verleend door het Valkenswaards Kamerorkest, pianist Rob van Heck en saxofonist Leon Steuns.

Immortal Bach

Speciaal voor deze 10e editie van de Allerzielenconcerten willen we voor het eerst na 10 jaar ook weer het zeer bijzondere “Immortal Bach” van Knut Nystedt uitvoeren. Het is een choral-bewerking van Bach voor vijf(!) ruimtelijk opgestelde 4-stemmige koren waarbij ieder koor in een ander tempo zingt! Het resultaat laat zich het best omschrijven als verwarrend, betoverend en rustgevend tegelijk …..

Dit werk wordt alleen uitgevoerd bij voldoende meewerkende koren of ensembles. Wil je als koor of ensemble (minimaal 2S, 2A, 2T, 2B) meewerken aan Immortal Bach neem dan contact op met de dirigent Tom Suters via 06-54974744 of info@tomsuters.nl. Hier zijn geen deelnemerskosten aan verbonden.