Cultuur Overdag in Nuenen

Cultuur Overdag: culturele activiteiten voor mensen met tijd overdag. Voor iedereen: jong of oud(er), man of vrouw, inwoner van Nuenen of van elders…het maakt niet uit. Iedereen met tijd overdag is welkom!

 

Komende activiteiten in 2023

Film


Filmvertoningen op dinsdagmorgen  in Het Klooster, Nuenen

 3 oktober 2023

7 november 2023

12 december 2023

4 januari 2024

 

Concerten


de Clemenskerk

4 en 5 november 2023

Allerzielenconcerten 2023

meer info


In het Van Gogh Kerkje:

26 november  2023

Ela Yalcin (9 jr.) harp. 15 minuten. Finalist Archipelmuziek concours

Emily van Baaren (16 jr,) viool. 2e prijs Archipelmuziekconcours.

                                               

28 januari  2024    

Liam Nassereddine (12 jr,) Piano. 1e prijs Archipelmuziek concours én 1e prijs Concertgebouwconcours. Amy Nassereddine (11 jr,) Saxofoon. Samen met Liam 3e prijs Archipelmuziekconcours.

 

25 februari  2024   

Tango de Barrio. 5 bandleden. Instrumentele en gezongen tango’s.

                         

14 april   2024        

Stanza. 4 bandleden. Instrumenteel en zang. Mix van folk, pop en americana.

                        

Laatste nieuws

Start RABO Clubactie

Ieder jaar steunt de Rabobank clubs en verenigingen op het gebied van o.a. cultuur en leefbaarheid. Het afgelopen jaar kreeg Cultuur Overdag een geldbedrag, waarmee we activiteiten voor onze leden hebben kunnen organiseren.

Ook dit jaar doen we weer mee. Van 4 tot en met 26 september 2023 kunnen Rabobank- leden hun stem uitbrengen op hun favoriete club.
Als Rabobank-lid kunt u stemmen via de Rabo App of Rabo Online Bankieren.

Door in te loggen kunt u via “zelf regelen” en vervolgens “Mijn lidmaatschap” klikken op de knop ‘Rabo ClubSupport’. Daar staat een lijst met deelnemende organisaties, waaronder het HOi-huis.

Stemt u op ons dan steunt u Cultuur Overdagf extra.

Lees meer »

EEN UURTJE HEERLIJKE LUISTERLIEDJES VAN BKANT IN HET PARK

In de succesvolle reeks Kioskconcerten op de zondagmiddag deze zomer in Het Park was het op 13 augustus de beurt aan de band BKant uit Helmond.


Wat een verrassing voor het talrijke publiek – ruim een honderdtal – dat in het prachtige zomerse weer naar hen kwam luisteren.
De band bracht een gevarieerd programma met mooie luisterliedjes – nu eens poëtisch verstild, dan weer enthousiast gezongen in een aanstekelijk ritme – dat perfect paste bij de relaxte sfeer onder de bomen in ons mooie park.
De liedjes werden gezongen door Geert Vogels die zichzelf mooi begeleidde op gitaar, creatief en met een aanstekelijke beat meezingend en instrumentaal ondersteund door de vier andere bandleden: Pierre Prinsen (gitaar), Willy van Bussel (accordeon), Eric de Kogel (basgitaar en drums) en Rens van Dijk (mandoline en basgitaar).
De liedjes kwamen o.a. uit hun programma ‘Zandgrond’, een nostalgische verwijzing naar het Brabant van vroeger en vandaag waar de leden van de band ook hun roots hebben.
Het publiek dat langzamerhand steeds talrijker werd door voorbijgangers die bleven ‘plakken’, genoot met volle teugen. Het applaus aan het einde was meer dan verdiend. Het bleef nog lang gezellig op de terrasjes rond Het Park.  

Lees meer »

FILMS IN HET KLOOSTER

In het theater zaal van het Klooster in Nuenen worden films van Filmhuis kwaliteit vertoont.  Per jaar streven we naar 6 vertoningen op de dinsdagochtend die starten vanaf 10.30 uur.
Toegangskaarten voor films van Cultuur Overdag zijn op werkdagen een week of twee van te voren tijdens kantooruren aan de balie van Het Klooster te koop. Nieuw is de webshop inloggen (inloggen met wachtwoord CO) waar je tickets kan kopen en de titel en inhoud van de film te lezen  is .


Toegangsprijs voor de film is € 7,50 (inclusief een kopje thee of koffie).

 

FILMTITELS NIET OPENBAAR OP DE WEBSITE
Filmtitels worden sinds het najaar van 2021 niet publiekelijk op de website (wel op een besloten pagina), in social media of in de -lokale- kranten) aangekondigd. Dit heeft te maken met de kosten van de filmlicenties.
De kosten voor een pluslicentie van Videma/Filmservice zijn in 2021 bijna verdubbeld ten opzicht van voorgaande jaren. Er wordt daarom gekozen voor een standaardlicentie die goedkoper is. Ook daarmee kan gekozen worden uit een prachtige catalogus van filmtitels.

MAAR……
Abonnees op de digitale nieuwsbrief van Cultuur Overdag ontvangen wel altijd informatie over de geplande films. Abonneren gaat eenvoudig via deze link.

Bij de balie van Het Klooster (Park 1, Nuenen) hangt ook altijd een aankondiging van de film.

 


Donatie voor Cultuur Overdag:

 Wilt U Cultuur Overdag steunen  met  zodat wij, de vrijwilligers, ons kunnen blijven inzetten om leuke, inspirerende cultuur activiteiten te ontwikkelen voor mensen die overdag tijd hebben in Nuenen en omstreken?