Amy en Liam Nassereddine

Zondag 28 januari 2024

Tijd: 14.30 -15.45

uur, zaal open om 14.15 uur

Plaats : Van Goghkerkje, Papenvoort 2a, 5671 CR Nuenen

Prijs : €12,50 , inclusief en met een consumptie

Kaartverkoop via de webshop van Cultuur Overdag en op de dag, indien niet uitverkocht, aan de deur.

Op 28 januari 2024 komen de 1e en 3e prijswinnaars Liam en Amy Nassereddine Het Archipel Muziekconcours naar Nuenen. Liam won de eerste prijs met zijn schitterende pianospel en heeft ondertussen ook het Concertgebouwconcours gewonnen! Ook trad hij op hij in de uitzending van Podium Klassiek op NPO 2 op 30 april dit jaar en bij het Grachtenfestival. Zijn zus Amy bespeelt de saxofoon en in gezamenlijk spel behaalden zij de derde prijs bij het Archipel Muziekconcours.Talenten in de dop die u in het mooie van Gogh kerkje kunt beluisteren.  

 

Liam Nassereddine

Amy Nassereddine

De dertienjarige Liam Nassereddine speelt piano sinds een jaar of 6. Sinds afgelopen schooljaar volgt hij lessen aan de Young Musicians Academy, een vooropleiding van het conservatorium in Tilburg. Samen met zijn zusje Amy van 11 jaar oud vormt hij een duo (saxofoon en piano) waarmee hij in 2022 de samenspelprijs won bij de Muziekwedstrijd van het Prinses Christina concours. In 2023 kreeg hij de eerste prijs en de publieksprijs tijdens de regiofinale Zuid 2 van het Prinses Christina concours. Ook werd hij dit jaar eerste bij het Archipel concours en wist hij als duo samen met zijn zus de derde prijs te bemachtigen. Hij is de winnaar van het Concertgebouw concours 2023. In april 2023 speelde Liam bij het televisieprogramma podium klassiek op NPO2. Tijdens het Grachtenfestival in augustus 2023 won Liam de Bunschuten Jonger Talent Prijs.

Amy Nassereddine is 11 jaar en speelt saxofoon. Net zoals haar broer Liam volgt ze sinds afgelopen schooljaar lessen aan de Young Musicians Academy in Tilburg. Ze krijgt daar les van Ties Mellema. Liam en Amy spelen graag samen. Dit jaar wonnen ze de samenspeelprijs van de Muziekwedstrijd van het Prinses Christina concours. Samen kregen ze ook de derde prijs bij het Achipel concours. Amy was finalist bij Concertgebouw concours  2023. Samen met Liam heeft zij op 1 oktober bij Podium Klassiek gespeeld. Ook traden zij op 18 oktober op in het Concertgebouw bij het lunchconcert. Ze speelt het liefst muziek met een beetje pit, zoals de tango.