ALLERZIELENCONCERTEN 2023 MET FRANSE EN DUITSE BAROK

ALLERZIELENCONCERTEN 2023 MET FRANSE EN DUITSE BAROK
U bent ook dit jaar weer van harte uitgenodigd voor de Allerzielenconcerten op zaterdagavond 4 november in de H. Clemenskerk, Park 53 in Nuenen en op zondagavond 5 november in de Emmauskerk, Willem van Kesselstraat 2 in Eindhoven. Beide concerten beginnen om 20.00h, de kerk is open v.a 19.00h. Projectkoor Lux Aeterna en diverse solisten worden begeleid door het Valkenswaards Kamerorkest. De muzikale leiding is in handen van dirigent Tom Suters.

Op het programma staat het Te Deum in D van Charpentier. Velen zullen de prelude van het Te Deum herkennen als de begintune van de vroegere Eurovisie uitzendingen. De overige delen zijn vaak veel minder bekend dus een goede reden om het Te Deum eens in zijn geheel te komen beluisteren!

Verder worden de hymne 'Hor mein Bitten' van Mendelssohn uitgevoerd en drie van diens prachtige 'Choralkantaten' op de bekende choralmelodieen: 'O Haupt voll Blut und Wunden', 'Wer nur der lieben Gott lasst walten'  en 'Verleih uns Frieden'.

INFO EN KAARTEN BESTELLEN

Kaarten kosten €18,50 en zijn on-line te bestellen via www.tomsuters.nl. Kaarten aan de kassa kosten €20. Op de website vindt u tevens enkele luisterfragementen en een programmatoelichting.